Telraam in Stuyvenberg!


Op 15 maart 2021 ging het Project Stuyvenberg van start. Wetteren wil samen met buurtbewoners, handelaars, eigenaars en andere belanghebbenden werk maken van een buurtrenovatie en opwaardering van de wijk. Onder meer de verkeerscirculatie wordt herbekeken en een aantal straten zullen ook helemaal vernieuwd worden. Om jullie hierbij te betrekken lanceren we het Telraamproject in Stuyvenberg!

Woon je in de wijk Stuyvenberg* of in de onmiddellijke omgeving? Benieuwd hoeveel verkeer er door je buurt komt? We zoeken 20 tellers die ons willen helpen om de verkeerssituatie in Stuyvenberg mee in kaart te brengen.

3 goede redenen om je in te schrijven op https://telraam.net/nl/membership/wetteren .   

  • Je wilt graag weten hoeveel en welk verkeer er door jouw straat komt. Tel zelf mee en help Wetteren aan de juiste cijfers voor de wijk Stuyvenberg.   
  • Je krijgt een betrouwbare verkeersteller die je mee krijgt tijdens een workshop. Hang hem aan het raam en het tellen kan beginnen. Zo simpel is dat.   
  • Je verzamelt gegevens over fietsers, voetgangers, wagens en grote voertuigen om infrastructuur, lichten en verkeersplannen efficiënter te maken. En iedereen kan de cijfers inkijken en gebruiken.    

Meetellen? Meld je dan aan via https://telraam.net/nl/membership/wetteren  ten laatste op 6 mei. Op 7 mei maken we de selectie en krijgen de geselecteerden een mail met uitnodiging voor de workshop (zie onder.)

Wil je weten of je het juiste raam hebt om mee te kunnen tellen? Bekijk hier de voorwaarden op.  

Op 23 april hoor je of je geselecteerd bent om mee te doen en dan word je uitgenodigd voor een digitale workshop op woensdagavond 19 mei (van 19.30u tot 21uur). Tijdens deze workshop leggen we je uit wat het Telraam kan en niet kan en hoe je dit bij je thuis installeert. Zet dit moment bij inschrijving alvast in jouw agenda. We bezorgen jullie nog meer praktische informatie, rekening houdend met de coronaregels die dan gelden.   

Volg Telraam al op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. 


* Dr. De Bruyckerstraat, Collegiebaan, Eeminckstraat, Eigendakstraat, Verbindingstraat, Eeminckwegel, Sportstraat, Molenstraat (tot Hekkerstraat), Wegvoeringstraat (tussen Molenstraat en Kapellestraat), Kapellestraat (tot Hekkerstraat), Hekkerstraat (tussen Kapellestraat en Molenstraat).