Turnhout

België
Telraam in Turnhout

Free of charge
Active

Turnhoutenaren tellen mee

We werken aan een verkeersleefbaar en bereikbaar Turnhout, voor iedereen die in de stad woont of er op bezoek komt.

Vraag jij je ook weleens af hoeveel auto’s er iedere dag langs jouw huis rijden? Of hoeveel voetgangers en fietsers er in de zomer passeren in je straat, of op schooldagen? Lijkt het soms dat er in jouw buurt veel meer vrachtwagens rijden dan in de rest van de stad? Of misschien is het enkele dagen heerlijk rustig wonen, omdat er werken zijn.

Als Turnhouts stadsbestuur willen we veilige, vlotte, duurzame en gerichte verplaatsingsmogelijkheden tot stand brengen. En dit zowel voor voetgangers, fietsers openbaar vervoer, personenwagens en goederenvervoer. We willen een goed zicht krijgen op de verschillende verkeersstromen in en uit de stad. Dit doen we, met Telraam en met onze inwoners.

3 redenen om je in te schrijven voor Telraam in Turnhout:

  1. Je woont binnen de ring van Turnhout en wilt graag weten hoeveel en welk verkeer er door jouw straat komt. Tel zelf mee en help Turnhout aan de juiste cijfers.  
  2. Je krijgt een betrouwbare verkeersteller die je mee krijgt tijdens een workshop. Hang het aan het raam en het tellen kan beginnen. Zo simpel is dat.  
  3. Je verzamelt gegevens over fietsers, voetgangers, wagens en grote voertuigen om infrastructuur, lichten en verkeersplannen efficiënter te maken. En iedereen kan de cijfers inkijken en gebruiken.   

Opstart en oproep

De deelnemers van de eerste oproep konden zich tot 30 september 2020 registeren. Begin oktober werden de 48 geselecteerde Turhoutenaren bekendgemaakt en vanaf half oktober is men op evenveel meetpunten in Turnhout gestart met het verzamelen van verkeersgegevens met Telraam.

Een tweede oproep voor de stad Turnhout wordt binnenkort gelanceerd. Volg Telraam al op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.