Verkeerstellingen in Ternat


Help jij mee met de verkeerstelling in Ternat?

In 2024 willen we aan de hand van verkeerstellingen nog beter zicht krijgen op het verkeer in onze gemeente. Hiervoor vragen we jouw hulp. Hang een telraam aan je raam, zodat we het verkeer in jouw straat kunnen monitoren. Het levert ons belangrijke informatie die kan helpen bij het mobiliteitsbeleid.

Samen met Telraam en met onze inwoners willen we minstens telkens 6 maanden lang het verkeer in Ternat meten. Telraam zorgt voor de technologie en ondersteuning. Onze inwoners voor een raam waaraan een Telraamsensor kan hangen. Dankzij dit toestel komen we te weten hoeveel auto’s, zwaar verkeer, fietsers en voetgangers er passeren in de straat.

Hoe kan jij helpen?

Concreet zoeken we een vijftal inwoners die bereid zijn om aan hun raam een Telraamsensor te hangen, vooral in straten waar nog geen snelheidsinformatiebord is geplaatst. Dit hang je aan een raam op de eerste of tweede verdieping. Belangrijk is een vrij zicht op de straat vanuit het raam, dus geen bomen of andere obstakels die het zicht verhinderen.

Bij jouw aanmelding vragen we om contactinformatie en een foto, zodat we goed kunnen beoordelen of jouw raam geschikt is voor een goede positie van de verkeerssensor.

Bij de selectie van de kandidaten kijken we ook naar een goede spreiding in de gemeente.

Ben je geïnteresseerd? Stel je ten laatste op 7 april 2024 kandidaat via het tabblad hierboven.

Wat mag je verwachten?

Wordt jouw raam geselecteerd, dan bezorgen we je een Telraam met de nodige installatieinstructies.  Dit zal op het gemeentehuis gebeuren op 16 april vanaf 17u30 tot 19u30 zodat jullie ook nog extra informatie kunnen krijgen. 

Tijdens het project krijg je technische ondersteuning en kan je bij Telraam terecht met allerhande vragen.

De data die burgers verzamelen met de sensor zijn anoniem, online en openbaar beschikbaar op de website van Telraam: www.telraam.net.

Voor meer info, contacteer:  mobiliteit@Ternat.be - 02 451 45 66