Telraam-netwerk in functie van de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan voor de gemeente Pepingen..


De gemeente Pepingen werkt samen met A2Bmobility aan een nieuw mobiliteitsplan. Om objectieve data te verzamelen, zijn verkeerstellingen essentieel. De resultaten van de tellingen dienen dan als basis voor verder onderzoek binnen het mobiliteitsplan van de gemeente. Zo kunnen er nadien gepaste verkeersmaatregelen en acties worden genomen.

Telraam?
Met Telraam kan je het verkeer in jouw straat tellen met een volautomatische teller. Het apparaat wordt opgehangen aan een raam en telt het aantal auto’s, voetgangers, fietsers en zwaar verkeer.

Een Telraam aan jouw raam? Pepingen zoekt 15 tellers!
Ben je benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Of hoeveel fietsers, auto’s als vrachtwagens? Laat jouw raam gratis meetellen! De gemeente zoekt 15 inwoners die hun raam ter beschikking willen stellen, zodat we het verkeer in hun straat kunnen tellen.

Er zijn enkele voorwaarden om mee te kunnen tellen:
•    Het Telraam kan opgehangen worden aan een raam op de eerste of  tweede verdieping, aan de straatzijde.
•    Je beschikt over een stabiele wifi-verbinding en je hebt een stopcontact in de buurt van het raam (of je kan via een verlengsnoer werken).
•    Het raam heeft een volledig vrij zicht op de straat. Verlichtingspalen, beplanting of constructies mogen het zicht niet belemmeren.
•    Voor dit raam is er geen vliegenraam bevestigd.
•    Een rolluik voor het raam mag enkel naar beneden wanneer het buiten donker is.
•    Indien je woning zich meer dan 20m van de straatzijde bevindt, staat deze helaas te ver.

Interesse in een telraam?  
Schrijf je hieronder in (tot 15 oktober). De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een workshop in zaal De Kring op 28 oktober van 19u30 tot 20u30. In de workshop zal je meer informatie en uitleg krijgen.