Verkeerstellingen in Overijse


Benieuwd hoeveel verkeer jouw straat te slikken krijgt?

Het lokaal bestuur is op zoek naar 35 inwoners/gezinnen om mee te werken aan verkeerstellingen in Overijse.

Deelnemen is eenvoudig. Je installeert een digitaal Telraam aan een raam op de eerste of tweede verdieping van jouw woning, waarvan je een vrij zicht op de straat hebt (er mogen geen bomen, zonnewering of verlichtingspalen in de weg staan).

Een sensor neemt waar hoeveel voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtwagens er voorbij komen, hoe snel de auto's gemiddeld rijden en wat de piekmomenten zijn.

De anoniem verzamelde data dienen als basis voor een verbetering van het mobiliteitsbeleid. De data is als open data ook steeds online beschikbaar via www.telraam.net

Geïnteresseerd? Schrijf je vóór 31 maart '22 in via de aanmeldingspagina (klik hieronder bij 'Stel je kandidaat').

We beoordelen in de loop van de maand april '22 alle aanmeldingen en selecteren de meest optimale locaties. De geselecteerden ontvangen vervolgens een uitnodiging voor een installatieworkshop op donderdag 21 april '22 (om 19u in de polyvalente zaal van CC Den Blank - Begijnhof 11-13 te Overijse)  waar ze hun Telraam kunnen ophalen en alle nodige instructies ontvangen voor een kwalitatieve en correcte installatie, deelname aan deze workshop is verplicht.