Verkeerstellingen in Kampenhout


Telraam: meet jij mee het verkeer?

Om objectieve gegevens over het mobiliteitsbeleid in onze gemeente te verzamelen, zijn verkeerstellingen essentieel. Op basis van die resultaten kunnen we verkeersmaatregelen evalueren en nadien eventueel bijsturen. Daarbij rekenen we ook op jouw hulp: stap mee in het Telraamproject!

Met een Telraam kan je het verkeer in jouw straat in kaart brengen met een volautomatische teller. Het apparaat wordt opgehangen aan een raam met zicht op de straat en telt niet alleen het aantal auto’s, voetgangers, fietsers en zwaar verkeer, maar ook de gemiddelde snelheid van de auto's. In combinatie met het Mobilize-platform van Cegeka krijgen we dus ook een zeer goed beeld van de ‘V85’, de snelheid waaronder 85% van de voertuigen zit, in onze Kampenhoutse straten.

Het doel is om 20 telramen te plaatsen voor minstens 6 maanden. We streven ernaar om zoveel mogelijk locaties met doorgaand verkeer in beeld te brengen.

Hoe stel je je kandidaat?

Heeft jouw woning een raam op de eerste of tweede verdieping met een volledig vrij zicht op de weg? Ben je bereid om het toestel gedurende 6 maanden te laten hangen?

Vul ten laatste 15 mei 2024 het aanmeldformulier in.

Voeg een duidelijke foto van de gewenste plaats bij je kandidatuur, zodat we kunnen beoordelen of jouw raam geschikt is voor een goede positie van de verkeerssensor. Hou rekening met het feit dat we een vrij zicht nodig hebben (dus geen bomen, zonnewering, vliegenraam etc.). Bij de selectie van de 20 kandidaten kijken we ook naar een evenredige spreiding in onze gemeente.

Wat mag je verwachten?

Wordt jouw raam geselecteerd, dan nodigen we je voor een startworkshop op 12 juni ('s avonds) uit. Daar krijg je de nodige uitleg over het project en ontvang je ook jouw Telraam.

Tijdens het project krijg je technische ondersteuning en kan je bij Telraam terecht met allerhande vragen. De data die je met de sensor verzamelt, zijn anoniem, online en openbaar beschikbaar op https://telraam.net.