Verkeerstellingen in de gemeente Huldenberg


Tel het verkeer in jouw straat

Hoe ga jij naar het werk, naar de winkel, naar school? Gaat dat vlot of eerder frustrerend traag? En hoe zou het beter, veiliger, gezonder of aangenamer kunnen? Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Zowel qua fietsers, auto’s als vrachtwagens? Allemaal vragen waarop we als lokaal bestuur graag een antwoord van jou willen.
Zo hebben we het afgelopen jaar verschillende testopstellingen opgezet: in het centrum van Ottenburg, in de Kaalheide, in de Langestraat… De gewijzigde situatie en het effect ervan op de verkeersstromen is gemonitord en geanalyseerd. Met Telraam gaan we nu een stap verder en kan iedereen voortaan eenvoudig zelf verkeerstellingen doen in de eigen straat.
Telraam is een verkeersteller die je voor je raam (met uitzicht op je straat) plaatst. Een lageresolutiecamera registreert automatisch alle verplaatsingen in de straat: voetgangers, fietsers, auto’s en zwaar vervoer. Daarbij blijft ieders privacy gegarandeerd. Op die manier krijg je inzicht in het verkeer in je straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden. Alle metingen zijn terug te vinden op www.telraam.net. De inzichten gaan ons helpen om te bouwen aan een gezonde, bereikbare en verkeersveilige gemeente.

Interesse?

Check dan eerst even of je aan de technische vereisten voldoet:
•    Je hebt een woning met een raam aan de straatkant.
•    Het raam moet volledig vrij zicht op de straat hebben: verlichtingspalen, bomen of constructies mogen het zicht niet blokkeren.
•    Het raam bevindt zich op de eerste verdieping en niet op het gelijkvloers. Dat geeft het beste beeld.
•    Voor het raam is geen vliegenraam aanwezig.
•    Je bent bereid om minstens 8 maanden te tellen.
•    Je beschikt over een wifi-verbinding en stopcontact.

Alles afgevinkt? Stel je dan kandidaat vóór 31 augustus '22. Begin september laten we je weten of je geselecteerd bent. Er volgt dan een installatieworkshop op 27 september '22 ('s avonds) waar je jouw telraam in ontvangst kan nemen en alle nodige instructies ontvangt voor een correcte installatie. Je kan deze datum alvast noteren in je agenda.