Telraam-netwerk voor verkeersmonitoring in de gemeente Hoeilaart.


Hoeilanders tellen mee

We werken aan een verkeersleefbaar en bereikbaar Hoeilaart, voor iedereen die in de gemeente woont of bezoekt. Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Zowel qua fietsers, auto’s als vrachtwagens? Laat jouw raam dan meetellen met Telraam!  

Vragen als hoeveel fietsers passeren er voor de deur, en op welk tijdstip? En hoe zit het met zwaar verkeer? Wat zijn de piekmomenten van de dag? Is er sluipverkeer? Wordt er buiten de schoolperiode evenveel gefietst? En als het regent?

Door permanente Telraam metingen gedurende een lange periode uit te voeren kunnen er in het beantwoorden van deze en andere vragen gegevens worden verzameld. Deze meetgegevens kunnen naast reeds bestaande data worden gelegd en ermee worden vergeleken. Je kan je dus met elk type straat aanmelden voor een Telraam.

Als lokaal bestuur willen we veilige, vlotte, duurzame en gerichte verplaatsingsmogelijkheden tot stand brengen. En dit zowel voor voetgangers, fietsers openbaar vervoer, personenwagens en goederenvervoer. We willen een goed zicht krijgen op de verschillende verkeersstromen in en door en gemeente. Dit doen we, met Telraam en met onze inwoners. 

3 redenen om je in te schrijven voor Telraam in Hoeilaart: 

  1. Je woont in Hoeilaart en wilt graag weten hoeveel en welk verkeer er door jouw straat komt. Tel zelf mee en help de gemeente aan de juiste cijfers.
  2. Je krijgt een betrouwbare verkeersteller die je mee krijgt tijdens een workshop. Hang het aan het raam en het tellen kan beginnen. Zo simpel is dat.
  3. Je verzamelt gegevens over fietsers, voetgangers, wagens en grote voertuigen om infrastructuur, lichten en verkeersplannen efficiënter te maken. En iedereen kan de cijfers inkijken en gebruiken.

Opstart en oproep

In maart 2021, werd al gestart met 20 Telramen op evenveel locaties in Hoeilaart. Begin 2023, werd door de gemeente Hoeilaart beslist om de inzet van deze Telramen te verlengen en uit te breiden met enkele bijkomende Telraam toestellen. Hiervoor zoeken we op dit moment dus bijkomende kandidaten.

Geïnteresseerden kunnen zich hieronder registeren. Bij selectie laten we dit de kandidaat-tellers zo snel mogelijk weten en bezorgen we hen een uitnodiging voor de workshop via mail. Deze workshop staat gepland op 28/2 om 19u30, dus gelieve alvast dit moment even vrij te houden.