Hoeilaart

België
Tellen in Hoeilaart

Free of charge

Hoeilanders tellen mee

We werken aan een verkeersleefbaar en bereikbaar Hoeilaart, voor iedereen die in de gemeente woont of bezoekt. 

Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Zowel qua fietsers, auto’s als vrachtwagens? Laat jouw raam dan meetellen met Telraam! 

Vragen als hoeveel fietsers passeren er voor de deur, en op welk tijdstip? En hoe zit het met zwaar verkeer? Wat zijn de piekmomenten van de dag? Is er sluipverkeer? Wordt er buiten de schoolperiode evenveel gefietst? En als het regent? 

Door permanente Telraam metingen gedurende een lange periode uit te voeren kunnen er in het beantwoorden van deze en andere vragen gegevens worden verzameld. Deze meetgegevens kunnen naast reeds bestaande data worden gelegd en ermee worden vergeleken. Je kan je dus met elk type straat aanmelden voor een Telraam. 

Als lokaal bestuur willen we veilige, vlotte, duurzame en gerichte verplaatsingsmogelijkheden tot stand brengen. En dit zowel voor voetgangers, fietsers openbaar vervoer, personenwagens en goederenvervoer. We willen een goed zicht krijgen op de verschillende verkeersstromen in en door en gemeente. Dit doen we, met Telraam en met onze inwoners.

3 redenen om je in te schrijven voor Telraam in Hoeilaart:

  1. Je woont in Hoeilaart en wilt graag weten hoeveel en welk verkeer er door jouw straat komt. Tel zelf mee en help de gemeente aan de juiste cijfers. 
  2. Je krijgt een betrouwbare verkeersteller die je mee krijgt tijdens een workshop. Hang het aan het raam en het tellen kan beginnen. Zo simpel is dat. 
  3. Je verzamelt gegevens over fietsers, voetgangers, wagens en grote voertuigen om infrastructuur, lichten en verkeersplannen efficiënter te maken. En iedereen kan de cijfers inkijken en gebruiken.  

Opstart en oproep

De deelnemers van de eerste oproep kunnen zich tot 14 februari 2021 registeren. Halverwege februari worden de geselecteerde tellers uit Hoeilaart bekendgemaakt en worden ze uitgenodigd op een workshop begin maart.