Fijnmazige verkeerstellingen in Halle


Hallenaren tellen mee

De Stad Halle is geïnteresseerd om verkeertellingen met Telraam in te zetten die in staat zijn om te tellen en analyseren samen met de inwoners. Deze data dient als objectieve input bij de beleidsbeslissingen rond het thema mobiliteit.

Op korte termijn zal dit Telraam traject helpen een beeld te vormen van de impact van de fietszone in het centrum. Voor de lange termijn kan deze data gebruikt worden om actieve toepassingen te sturen.  

3 redenen om je in te schrijven voor Telraam in Halle:

  1. Je woont in Halle en wilt graag weten hoeveel en welk verkeer er door jouw straat komt. Tel zelf mee en help stad Halle aan de juiste cijfers.  
  2. Je krijgt een betrouwbare verkeersteller die je mee krijgt tijdens een workshop. Hang het aan het raam en het tellen kan beginnen. Zo simpel is dat.  
  3. Je verzamelt gegevens over fietsers, voetgangers, wagens en grote voertuigen om infrastructuur, lichten en verkeersplannen efficiënter te maken. En iedereen kan de cijfers inkijken en gebruiken.   

Registreren kon tot 27 september 2020. Halverwege oktober werden de geselecteerde tellers uitgenodigd op een digitale workshop. In deze workshop werd uitgelegd wat Telraam kan en hoe men dit Telraam thuis installeert. Vanaf eind oktober zijn er op 38 locaties op het grondgebied van de stad Halle de tellingen met Telraam van start gegaan. 

Volg Telraam al op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Vragen? halle@telraam.net