Telnetwerk naar aanleiding van het verkeersplan Genk-Zuid


Stad Genk rolt op dit moment verkeersplannen per wijk uit, in functie van wie er woont en er echt moet zijn. Dat doen we samen met de bewoners. Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er in jouw straat passeert? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Want we starten binnenkort met Telraam, een zogenaamd ‘citizen science-project’ waarbij inwoners eenvoudig zelf verkeerstellingen kunnen doen in hun eigen straat. En ook in jouw straat willen we, samen met jou, het verkeer in kaart brengen.

Telraam, wat is dat?

Telraam is een verkeersteller die je voor je raam (met uitzicht op je straat) plaatst. Het Telraam geeft automatisch tellingen door van fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtauto’s. Zo krijg je inzicht in het verkeer in je straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden. Alle metingen zijn terug te vinden op www.telraam.net.
Als je interesse hebt, dan krijg je van stad Genk een telraam. Je wordt begeleid bij de installatie en we organiseren ook een workshop waarin jij als verkeersteller meer te weten komt over de verzamelde metingen en de resultaten. Je kunt ook eigen analyses maken van het verkeer in je straat via de website van Telraam.

Aanmelden

Ben jij geïnteresseerd en voldoe jij aan de onderstaande vereisten om een Telraam op te hangen? Schrijf je dan zeker in voor 26 april 2022 via de knop 'Stel je kandidaat' hieronder.
Dit zijn de vereisten:

  • Je hebt een woning met een raam aan de straatkant.
  • Dit raam moet volledig vrij zicht op de straat hebben. Er mogen dus geen verlichtingspalen, bomen of constructies staan, die het zicht blokkeren.
  • Dit raam bevindt zich op de eerste verdieping en niet op het gelijkvloers. Dit geeft het beste beeld.
  • Voor dit raam is geen vliegenraam aanwezig.
  • Je bent bereid om minstens 6 maanden te tellen.
  • Je beschikt over een wifi-verbinding waar het Telraam-toestel mee verbonden kan worden.
  • Je beschikt over een stopcontact in de buurt van het raam (of je kan via een verlengsnoer werken).

Meer info

Blijf je graag op de hoogte over de Genkse verkeersplannen? Dan verwijzen we je graag naar https://www.genk.be/verkeersplannen