Telnetwerk naar aanleiding van de verkeersplannen in Genk


Stad Genk rolt per stadsdeel een verkeersplan uit, in functie van wie er woont en er echt moet zijn. Dat doen we samen met de bewoners. In 2022 begonnen we voor het eerst met Telraam, een toestel waarmee inwoners thuis het verkeer in hun eigen straat kunnen tellen. Na een zorgvuldige selectie zijn we bij jouw straat(deel) uitgekomen als tellocatie. We willen samen met jou het verkeer er in kaart brengen.

Telraam, wat is dat? Telraam is een verkeersteller die je op je raam (met uitzicht op je straat) plaatst. Het Telraam telt automatisch voetgangers, tweewielers, auto’s en grote voertuigen. Zo krijg je inzicht in de hoeveelheden en de snelheid van het verkeer in jouw straat. Alle metingen zijn terug te vinden op www.telraam.net.

Jouw voordeel? Als deelnemer krijg je van stad Genk een gratis Telraam dat je eenvoudig zelf bij je thuis kunt installeren. Je kunt ook eigen analyses maken van het verkeer in je straat via de website van Telraam. Zo draag je als burgerwetenschapper bij aan verkeersonderzoek om jouw wijk aangenamer te maken.

Aanmelden: Ben jij geïnteresseerd? Schrijf je dan hier zo snel mogelijk in.

Vereisten:

  • Je hebt een raam op de 1e of 2e verdieping dat uitkijkt op de straat, zonder obstakels die het zicht belemmeren (bomen, verlichtingspalen of constructies). Gelijkvloers is ook goed als de woning op een hoger gelegen perceel ligt;
  • In de buurt van het raam is een stopcontact (of je kan met een verlengsnoer werken);
  • Bij jouw aanmelding vragen we om je contactinformatie en een foto van de straat vanuit het raam, zodat we goed kunnen beoordelen of jouw raam geschikt is;
  • We vragen je om het toestel tot minstens 6 maanden na uitvoering van het verkeersplan te laten tellen (= tot de evaluatie van de maatregelen in jouw stadsdeel).

Wat is de verdere planning?

  • Na aanmelding krijg je van ons spoedig via mail bericht of je geselecteerd bent of niet.
  • Als je geselecteerd bent, kan je in het stadhuis of in het wijkbureau van jouw stadsdeel een gratis Telraam halen. Je tekent een overeenkomst met de stad.
  • Je kan het toestel zelf in enkele minuten aan je raam installeren met behulp van een eenvoudige handleiding.

Meer info: Op www.telraam.net vind je meer informatie, ervaringen en veelgestelde vragen omtrent Telraam. Blijf je graag op de hoogte over de Genkse verkeersplannen? Dan verwijzen we je graag naar www.genk.be/verkeersplannen.

Alvast bedankt om samen met ons Genk verkeersveiliger te maken!