Slimme Regio pilootproject voor fietstellingen.


Provincie Vlaams-Brabant, VERA, KU Leuven, Rear Window (Telraam), Transport & Mobility Leuven, RouteYou en bewoners bundelen de krachten om een low-cost oplossing te ontwikkelen om fietsverkeer te meten.

Tot vandaag zijn er meerdere, dure tellussen nodig voor fietstellingen. Een Telraam kan een goed low-cost alternatief zijn voor fietstellingen op fietssnelwegen. Telraam is gemaakt om binnen te hangen en langs de fietssnelweg zijn er niet overal woningen om een Telraam te installeren. Daarom ontwikkelen en testen we in dit project een Telraam dat buiten kan hangen, zie beeld prototype hieronder.

In dit project, combineren we de uitrol van klassieke "indoor" Telramen, in samenwerking met vrijwilligers, met de uitrol van nieuwe "outdoor" Telramen, zodat we een volledige dekking van de F3 kunnen realiseren.

Het project voorziet verder een diepere analyse om het effectieve gebruik door verschillende type gebruikers van de F3 fietsinfrastructuur in kaart brengen en ook de belangrijke aanrijroutes van de F3 de identificeren. Door verschillende data te combineren met nieuwe Telraam data, kan de provincie Vlaams-Brabant de infrastructuur beter beheren en ingrijpen waar nodig.


AMALFI, een Slimme Regio project gefinancierd door de Provincie Vlaams Brabant. Voor meer informatie over de oproep Slimme Regio kan u op deze LINK terecht. Coverbeeld copyright Provincie Vlaams-Brabant.