Verkeerstellingen in de omgeving Stabroek, Hoevenen en Kapellen


De Nieuwe Rand is een project dat de mobiliteit, leefkwaliteit en klimaatvriendelijkheid in de oostrand van Antwerpen wil verbeteren. Het project onderzoekt onder andere of en hoe een nieuwe weg tussen de N11 en de A12 de mobiliteit en de leefbaarheid in de omgeving Stabroek, Hoevenen en Kapellen kan verbeteren.

In het kader van deze opdracht zoeken we in uw straat naar een woning van waaruit gedurende een 6-tal maanden het voorbijrijdende verkeer (voetgangers, fietsers, auto’s en zwaar verkeer) volautomatisch kan geteld worden aan de hand van een Telraam S2 meettoestel.

Wat vragen we?

Je hebt een ‘geschikt raam’ om te kunnen tellen. Dat betekent een raam op de eerste of tweede verdieping van je woning met een volledig vrij zicht op de weg zonder obstakels (dus geen bomen, grote struiken, zonnewering of verlichtingspalen);
Bij jouw aanmelding vragen we om contactinformatie en een foto, zodat we goed kunnen beoordelen of jouw raam geschikt is voor een goede positie van de verkeerssensor;
We vragen je om minimaal 6 maanden deel te nemen aan de tellingen (= het toestel 6 maanden laten hangen);
Ben je geïnteresseerd? Vul het aanmeldformulier volledig in op deze pagina en lever de benodigde gegevens aan ten laatste op maandag 25 september 2023.

Wat is je voordeel?

Je krijgt gedurende 6 maanden een gratis Telraam S2 inclusief data licentie ter beschikking. Na afloop verwachten we het toestel terug.
Je krijgt d.m.v. een persoonlijk dashboard toegang tot de verkeersintensiteiten, overzichtelijke Telraam-rapportage etc.
Je neemt deel aan een studieopdracht d.m.v. innovatieve technologie en citizen science.

Wat is de verdere planning?

Uit de aanmeldingen wordt na 25 september ‘23 een selectie gemaakt. We kijken dan in de eerste plaats of de positie van jouw raam geschikt is om tellingen te doen. En daarnaast kijken we naar de locaties van de aanmeldingen.
Je krijgt van ons half oktober '23 via mail bericht of je geselecteerd bent of niet.
Als je geselecteerd bent, bezorgen we je op je thuisadres een toestel dat je zelf aan de hand van een eenvoudige handleiding in drie minuten kunt installeren.

Belangrijk om te weten:

  • Telraam verwerkt de camera-beelden onmiddellijk. De beelden van de camera worden nooit opgeslagen. De camera registreert bovendien in lage resolutie waardoor die geen gezichten of nummerplaten herkent.
  • De metingen zijn niet te herleiden naar een huisadres. Op de kaart via www.telraam.net zie je alleen (een deel) van de straat waar wordt gemeten, niet het specifieke huisadres.
  • Via de website van Telraam (www.telraam.net) vind je meer informatie, ervaringen, veelgestelde vragen en extra uitleg.
  • Achtergrondinformatie over het project via deze link.

Mailadres voor meer informatie (enkel antwoord tijdens de kantooruren) : denieuwerand@telraam.net