Verkeerstellingen in de gemeente Boechout


logo

Verkeerstellingen voor Boechout

Hoe ga jij naar het werk, naar de winkel, naar school? Gaat dat vlot of eerder frustrerend traag? En hoe zou het beter, veiliger, gezonder of aangenamer kunnen? Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Zowel qua fietsers, auto’s als vrachtwagens? Het zijn vragen waar de gemeente Boechout van jou als inwoner een antwoord op wilt.

Bedoeling is inzicht te krijgen in het verkeer in jouw straat. We zoeken hiervoor bewoners van Boechout die als burgerwetenschapper willen helpen bij verkeerstellingen met Telraam.

Na een periode tellen met Telraam ontdek je hoe deze tellingen kunnen bijdragen aan inzichten rond mobiliteitsvraagstukken uit jouw buurt. Er wordt in de loop van 2023 ook een dataworkshop gepland waarin de resultaten worden toegelicht.

Hoe werkt Telraam?

Voor een goed mobiliteitsbeleid zijn verkeerstellingen steeds de basis. Telraam past innovatieve technieken toe die het mogelijk maken dat je als bewoner kan meedoen met deze verkeerstellingen, makkelijk vanuit je eigen straat. De Telraamsensor hang je aan een raam op de eerste of tweede verdieping, geen gelijkvloers. Belangrijk is een vrij zicht op de straat vanuit het raam (dus geen bomen die het zicht verhinderen). Daarnaast heb je een stopcontact nodig.

Bij aanmelding als kandidaat wordt gevraagd naar een foto van het zicht op de straat vanuit je raam. Dit essentieel om vast te stellen of jouw raam geschikt is. Op basis van deze inschrijvingen en de adressen zal een keuze gemaakt worden die eveneens de spreiding over de gemeente garandeert.

De data die burgers verzamelen met de sensor zijn anoniem, online en openbaar beschikbaar op de Telraam website : www.telraam.net

Wat kun je verwachten?

Als jouw raam wordt geselecteerd, krijg je een uitnodiging via mail om het telraam op te halen.
Tijdens het project krijg je technische ondersteuning en kan je bij Telraam terecht met allerhande vragen.

Meedoen?

Deelname is gratis en kunnen zich aanmelden via het tabblad hierboven.