Verkeerstellingen op het eiland Ameland


Bent u benieuwd hoeveel verkeer er door uw straat gaat? En zijn het vooral fietsers, of auto’s? Op welke momenten van de dag? Laat uw raam dan meetellen met Telraam! Meet met een Telraam-sensor het verkeer in uw straat en maak deel uit van een netwerk van lokale verkeerstellers in de gemeente Ameland.
 
De gemeente Ameland is op zoek naar deelnemers. Meld u hier aan voor deelname aan Telraam!
 
Wat houdt Telraam in?
Met Telraam helpen inwoners eenvoudig om verkeerstellingen te doen, en u kunt meedoen! Hoe? Heel makkelijk! Via Telraam krijgt u beschikking over een verkeersteller (het Telraam), die eenvoudig geplaatst wordt op een raam met uitzicht op de straat. Het Telraam geeft automatisch tellingen door van fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtauto’s. Zo krijgt u inzicht in het verkeer in uw straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden. Alle metingen zijn terug te vinden op www.telraam.net.  
 
Wie kan deelnemen?
Enthousiast geworden, maar vraagt u zich af of uw raam of straat geschikt zijn om deel te nemen? De straten met doorgaand (toeristisch)verkeer zijn in principe interessant voor de gemeente Ameland. De gemeente is geïnteresseerd in uw verkeerstellingen. En het levert u waardevolle informatie op!  
 
Er zijn natuurlijk wel een paar voorwaarden:

 • U hebt een ‘geschikt raam’ nodig om te tellen. Dat betekent een raam op de eerste of tweede verdieping met volledig zicht op de weg zonder obstakels. Bij uw aanmelding vragen wij u daarom om wat informatie en een foto, zodat we goed kunnen beoordelen of uw raam geschikt is voor een goede positie van de Telraam-sensor.
 • We vragen u minimaal 1 jaar deel te nemen aan het Telraamnetwerk. De gemeente vindt dit belangrijk omdat metingen steeds interessanter en betrouwbaarder worden in een periode van een jaar, bovendien wordt bijvoorbeeld verkeersbeleid gemaakt op basis van jaarcijfers.
 • De Telraam-sensor blijft eigendom van de gemeente Ameland en krijgt u in bruikleen. We vragen u om er netjes mee om te gaan.

Meld u nu aan!

 • Vul dit aanmeldformulier volledig in en lever de benodigde gegevens aan. De uiterste datum voor aanmelding is 6 april.
 • Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt. We kijken dan in de eerste plaats of de positie van uw raam geschikt is om tellingen te doen. En daarnaast kijken we naar een goede spreiding van de sensoren over de gemeente Ameland.
 • U krijgt van ons bericht of u mee kunt doen of niet.
 • Als u meedoet, wordt een startworkshop gepland op dinsdag 12 april om 19u30 gedurende +/- 1 u waarin u informatie krijgt over deelname en u de sensor krijgt uitgereikt. U kan dan ook vragen stellen aan een medewerker van Telraam en medewerkers van de gemeente Ameland.
 • Tussentijds wordt u op de hoogte gehouden. 
 • Als uw sensor (tijdelijk) geen goede metingen meer doorgeeft, dan wordt u daarover geïnformeerd, zodat u kunt kijken wat er aan de hand is. Meestal is het heel makkelijk en snel door u op te lossen. Zo bent u altijd up-to-date! 
 • Als u niet geselecteerd wordt, kunt u natuurlijk wel verder op de hoogte worden gehouden, als u dat wilt. 

Belangrijk om te weten

 • Telraam verwerkt de camera-beelden onmiddellijk. De beelden van de camera worden nooit opgeslagen. De camera filmt bovendien in lage resolutie waardoor hij geen gezichten of nummerplaten herkent.
 • De metingen zijn niet te herleiden naar een huisadres. Op de kaart via www.telraam.net ziet u alleen (een deel) van de straat waar gemeten wordt, niet het specifieke huisadres.

Doet u mee?! Meld u dan nu aan via dit formulier