Schoolomgeving Pareipoelstraat Mechelen


Op 20 september 2021 start een proefproject aan basisschool Victor Van de Walle. Een deel van de Pareipoelstraat wordt vanaf dan schoolstraat en dus autovrij tijdens het schoolbegin en -einde.

Om na te gaan welke impact de schoolstraat heeft op het verkeer en de luchtkwaliteit hebben we jouw hulp nodig! Met twee slimme apparaten kan jij mee meten :

  • Het verkeer meten kan met een 'telraam'. Dit digitale apparaat telt hoeveel voertuigen, fietsers, voetgangers en zwaar verkeer in jouw straat voorbij rijden. Wij voorzien het nodige materiaal. Je hebt enkel een wifi-verbinding en stroom nodig.
  • Om de luchtkwaliteit te meten werd 'Snuffelaar' bedacht. Deze sensor meet de hoeveelheid fijnstof in de lucht. De plaatsing van het toestel is gratis en wij begeleiden jou bij de installatie.

Doe je mee?

Ben jij benieuwd naar hoeveel verkeer er door je straat komt ? Registreer je dan samen met een foto vanuit je raam op de 1ste of 2de verdieping, dat kan via de knop hieronder. De registratie loopt tot en met donderdag 19 augustus.

Ten laatste vrijdag 20 augustus weet je of je geselecteerd bent en krijg je een uitnodiging voor de workshop. Die zal doorgaan op donderdag 26 augustus, om 20u, in basisschool Victor Van de Walle, Brusselsesteenweg 168.

Nog vragen ? Mail dan naar mechelen@telraam.net