Verkeerstellingen in Dilbeek op wijkniveau.


Telnetwerk in de Kaudenaardewijk (en Palokewijk*)

De gemeente, samen met de Wijkraad Kaudenaarde, wil meer veiligheid voor voetgangers, fietsers en schoolgangers in de Kaudenaardewijk.

Hiervoor zijn er een aantal knelpunten die kunnen verbeteren; zoals het stoepparkeren niet meer toelaten, een vaste rijrichting creëren en het aanmoedigen van minder gemotoriseerd verkeer. Om dit uit te voeren zullen een paar proefopstellingen getest en zorgvuldig geanalyseerd moeten worden. Zo weten we wat werkt en wat niet. Hiervoor kunnen we de hulp van bewoners gebruiken.

Met Telraam kunnen de bewoners zelf de resultaten van proefopstellingen meten en bekijken in hun eigen straat.

Telraam is een verkeersteller die je voor je raam (met uitzicht op je straat) plaatst. Een lage resolutiecamera registreert automatisch alle verplaatsingen in de straat: voetgangers, fietsers, auto’s en zwaar vervoer. Ieders privacy is gegarandeerd. Zo krijg je inzicht in het verkeer in je straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden. Alle metingen zijn terug te vinden op www.telraam.net.

De cijfers gaan ons helpen om te bouwen aan een veiligere wijk voor voetgangers, fietsers en schoolgangers.

Interesse?

Check dan eerst even of je aan de technische vereisten voldoet:

✔️Je hebt een woning met een raam aan de straatkant.

✔️Dit raam moet volledig vrij zicht op de straat hebben. Er mogen dus geen verlichtingspalen, bomen of constructies staan, die het zicht blokkeren.

✔️Dit raam bevindt zich op de eerste verdieping en niet op het gelijkvloers. Dit geeft het beste beeld.

✔️Voor dit raam is geen vliegenraam aanwezig.

✔️Je bent bereid om minstens 8 maanden te tellen.

✔️Je beschikt over een wifi-verbinding en stopcontact

Alle vinkjes afgecheckt? Stel je dan kandidaat vóór 2 september 2022 en kom (als je geselecteerd bent - we laten na de deadline weten per mail) naar de installatieworkshop op maandagavond 19 september 2022 waar je jouw telraam in ontvangst kan nemen en alle nodige instructies ontvangt voor een kwalitatieve en correcte installatie.

*Geïnteresseerden in de wijk Paloke kunnen zich ook nog kandidaat stellen vóór 2 september 2022. Zie kandidatenformulier.