Verkeerstellingen voor Herent
Hoe verplaats jij je naar het werk, de winkel of school? Gaat dat vlot of ervaar je eerder hinder? En hoe kan dit beter, veiliger, gezonder of aangenamer? Wil je weten hoeveel verkeer er door jouw straat komt, of het nu om fietsers, auto’s of vrachtwagens gaat? Dit zijn vragen waar gemeente Herent samen met jou als inwoner antwoorden op zoekt.
We willen een duidelijk beeld krijgen van het verkeer in de straten van Herent en haar deelgemeenten. Daarom zoeken we inwoners die als burgerwetenschapper willen meehelpen met verkeerstellingen via Telraam.
Hoe werkt Telraam?
Een goed mobiliteitsbeleid begint bij correcte en kwalitatieve verkeerstellingen. Telraam maakt gebruik van innovatieve technologie waarmee jij als inwoner eenvoudig verkeerstellingen kunt uitvoeren, rechtstreeks vanuit je eigen straat.
De Telraam-sensor plaats je aan een raam op de eerste of tweede verdieping (niet op het gelijkvloers). Belangrijk is dat er vrij zicht is op de straat vanuit je raam (dus geen bomen of andere obstakels die het zicht belemmeren). Verder is een stopcontact noodzakelijk.
Bij je aanmelding als kandidaat vragen we een foto van het uitzicht vanuit je raam. Dit helpt ons om te beoordelen of jouw locatie geschikt is. Op basis van de inschrijvingen en adressen maken we een selectie die zorgt voor een goede spreiding over de stad.
De data die burgers verzamelen met de Telraam-sensor zijn anoniem, openbaar en online beschikbaar via de website van Telraam: www.telraam.net.
Wat kun je verwachten?
Als jouw raam wordt geselecteerd, krijg je via mail een uitnodiging om de installatieworkshop bij te wonen. Lukt dat helemaal niet, dan kan je de verkeersteller (met handleiding) ophalen aan de balie van het gemeentehuis. Tijdens het project krijg je technische ondersteuning en kan je met al je vragen terecht bij Telraam.
Meedoen?
Deelname is gratis en je aanmelden (t.e.m. 13/05/2025) kan hierboven via het tabblad ‘Stel je kandidaat’. Ook de Telraam-sensor zelf krijg je gratis in bruikleen. Help ons Herent verkeersveiliger en aangenamer te maken!